Hilsen fra leder

Vi er stolte av å kunne ta deg med her på nettet på en liten tur rundt i denne flotte og spesielle delen av Oslo. Da Jens Stoltenberg var på besøk her for noen år siden, uttalte han: ”Vålerenga er Norges mest kjente bydel”. Det er nok sant på en måte, for takket være idrettsforeningen har navnet blitt kjent. Allikevel er det veldig mange som aldri har vært på Vålerenga.

Vi håper at denne nettsida kan gjøre disse nysgjerrige nok til å ta en tur hit. Til alle dere andre som har et forhold til dette stedet, regner vi med at dere nikker gjenkjennende når dere leser historiene og ser på bildene våre. 

Vålerenga Historielag ble stiftet 1.april 1992. Det var et stort ønske blant beboerne her at vi måtte få vårt eget historielag. Andre deler av Bydel Gamle Oslo hadde allerede hatt sine historielag i en del år, så da kunne ikke vi være noe dårligere.

Det var en uerfaren gjeng i så måte som startet opp, men etter hvert skulle det vise seg at dette ble svært vellykket. Det var mange som hadde noe å fortelle herfra eller hadde bilder å vise fram. Mye av den gamle patriotismen og entusiasmen lever fortsatt på Vålerenga. Mange er stolte over å være fra dette stedet.

 Etter hvert fikk vi inn så mange, fine historier og bilder at vi kunne gi ut vår egen kalender. Vi kunne lage bydelsvandringer i området, arrangere utstillinger og vise fram de mange bildene vi samlet inn. Avis til medlemmene våre fire ganger i året har vi fått. 

Til vårt 10-årsjubileum laget vi stor bok om bydelens historie: Vålerenga – bydel med sjel, som ble en salgssukess. Den rikholdige og viktige idrettshistorien kom året etter i boka: Fra Sotahjørnet til Bohemen. Disse ble begge etterfulgt av DVD’er om de samme emnene. I 2009 fulgte vi opp med ny bok: Kyter’n – stemmen fra Vålerenga som er om patrioten Vilhelm Holteberg Hansen (1910-1984). Dette er en flott presentasjon om livet og diktningen hans. Nå vil vi også holde kontakten med dere som sitter ved datamaskinen via denne nettsida. 

Som dere sikkert skjønner, er vi et aktivt lag. Mange av våre nærmere 500 medlemmer finner veien til våre møter og arrangementer. Vi er da også stolte over å ha medlemmer rundt omkring i landet, så det er et bevis for at mange aldri glemmer Vålerenga. For at vi stadig skal kunne bidra med godbiter herfra i avisene våre, på nettsida, i kalenderen og på utstillinga, er vi avhengige av å få DINE fortellinger, opplysninger og bilder. 

Nøl derfor ikke med å ta kontakt om du sitter med noe du kunne tenke deg å dele med andre. Hver eneste lille ting kan være av interesse. Vi hører gjerne fra deg. 

God fornøyelse her på nettet og velkommen som medlem!

Hilsen
Even Haugseth

2 kommentarer til “Hilsen fra leder

  1. Anne-Lise Martinsen

    Hei. Jeg søker etterkommere etter Julius Svendsen. Han og familien flyttet fra Hamar til Etterstadgaten 2 i 1898, hvor han startet et mekanisk verksted. Jeg har en gjenstand som Svendsen fikk i avskjedgave da han sluttet som verksmester ved Hamar mek. Værksted i 1898, som jeg ønsker å overføre til en etterkommer. Følgende opplysninger har jeg funnet: Julius Svendsen f. 1863, død 1904, Johanne f. Trosterud f. 1865, Ingrid f. 1891, Astrid f. 1893, Toralf f. 1895, Leif f. 1896 (død 1951), Borghild f. 1898. Familien fortsatte å bo i Etterstadgaten 2 etter at Julius Svendsen døde. Leif Svendsen var gift med min fars søster. Jeg har også et bilde av Leif og hagen/huset i Etterstadgaten 2 som viser en flott villa. Med vennlig hilsen

    Svar
    1. Even Haugseth Innleggsforfatter

      Hei Anne-Lise! Det var hyggelig å høre fra en av etterkommerne av Svendsen-familien i Etterstadgata 2. Vi hadde kontakt med en annen etterkommer for noen år siden. Hun het Ellen Wiig og var datter av Thoralf Svendsen. Han var aktiv i Vålerenga IF. Har hatt et par innlegg i medlemsavisen vår hvor Ellen har fortalt eller vært med på bilde. Har du hatt kontakt med henne? Hvis du har bilder av Svendsen-familien fra Vålerenga, er vi svært interesserte i å se disse og evt. ta kopier av dem til arkivet vårt. http://www.valerenga.org/mgen/2_2008.pdf http://www.valerenga.org/mgen/2_2011.pdf Kan også legge til at huset fra Etterstadgata 2 et flyttet til Totengata 3 (bakgården) og er restaurert. Har du annet å fortelle fra denne familien på Vålerenga? Masse hilsner fra Vålerenga Even Haugseth

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *