Hedmarksgata fikk navnet Hedemarkens Gade i 1879 etter Hedemarkens amt. Mens den lå i Aker, var dette Søndre Østerdalsgade. Dette var søndre grense for Østerdal løkke. På nedsida lå Rosendal løkke.

Hedmarksgata nr.1 Er et populært hjørne på Vålerenga, i dag Vålerenga Vertshus, i tidligere tider bakeriutsalg.

Hedmarksgata nr. 2 er også et kjent og kjært hjørne på Vålerenga. Her hadde Aamodt sin kolonialforretning. Butikken ble styrt av ei eldre frøken som barna kjente som Janna. Janna hos Aamodt. Janna bodde i gården, og holdt katter. Mange katter.

Hedmarksgata nr. 4


Kommentarer

Hedmarksgata — 5 kommentarer

 1. Jeg er foedt og oppvokst I Hedemarksgata 2, altsaa det som er Vel Huset idag.
  Bodde der ifra 1945 til 1959.
  Bor naa I USA og har bodd her siden 1971.

  Svein Erik Nilsen

 2. Jeg er fodt og oppvokst i Hedmarksgata 2. Kjente Janna meget godt siden det var hos henne vi leide. Bodde der ifra 1945 til 1959. Bor naa i USA, har bodd her siden 1971.

 3. Min mor Edith Karlsen Holmberg ble født på Vålerenga 1. oktober 1919 og bodde i Hedmarksgata hele livet. Først i nr. 6, senere i nr 8 B etter at huset vårt brant i 1956. Jeg er født i 1949 og har vokst opp i Hedmarksgata 6 og 8 B.

  • Hei! Vi har et avisutklipp fra en brann i Hedmarksgata 6. Der er det bilde av en jentunge som ble reddet ut av det brennende bakgårdshuset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>