Islandsgata ble anlagt i 1891. Vålerenga skole som ble grunnlagt i 1895 ligger i Islandsgata.

I Islandsgata 12 ble Wilhelm Holteberg Hansen født i 1910. Han har blitt kjent som Vålerengas dikter og gikk under navnet Kyter`n. Han døde på Vålerenga gamlehjem 73 år senere i 1984. Hans dikt sto ofte på trykk i Arbeiderbladet.  Mange av diktene handler om hans liv som alkoholiker og om ufrivillige opphold på institusjoner. Men det er også fine vers om bydelen vår. Gubbelaget i kirka og Vålerenga Vel har utgitt en bok med noen av diktene hans.

Elef Kyvåg – Skrika fra Islandsgata var et kjent navn i norsk revy-verden i 1940- og 50 åra. Han var operettesanger og reiste rundt i Norge med Elef Knudsens revyteater. Han opptrådte blant annet med Leif Juster og med Søstrene Bjørklund, som han var impresario for.

I fritiden spilte han både fotball og bandy i VIF, og var forretningsfører og altmuligmann i klubben. I 9 år var han formann i VIF.


Kommentarer

Islandsgata — 1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>