Medlemsmøte 4. februar: Da jernbanen kom til Norge

Velkommen til MEDLEMSMØTE 4. FEBRUAR – kl. 19:00 i Vålerenga kirkes menighetssal:

Da jernbanen kom til Norge

Bildschirmfoto 2020-01-04 um 13.19.09

Vi lar året bli litt over en måned gammelt før vi setter i gang med årets første møte. Kveldens gjest har vi hilst på før, og fordi han kan så mye historie og en god forteller, inviterer vi han gjerne til oss igjen. Vi snakker om Leif Gjerland, som sikkert mange også kjenner fra bøker og en mengde avisinlegg. Den første jernbanen i landet kom for godt over 160 år siden, rett gjennom bydelen vår, og nå er vi spente på hva han har å fortelle om dette temaet.

 

Bildschirmfoto 2020-01-04 um 13.19.30

Det at Norge fikk jernbane var en begivenhet da det første sporet ble anlagt fra Christiania til Eidsvoll midt på 1800-tallet. Det gikk gjennom den gamle middelalderbyen og resulterte i de første utgravingene der. Foredraget forteller videre om gleder og bekymringer ved de senere utbyggingene av bl.a. en Drammensbane vestover og en Gjøvikbane mot nord. Sammenknyttingen av Drammensbanen (Vestbanen) og Hovedbanen (Østbanen) ble særdeles trøblete, og resulterte i en besværlig Havnebane rundt Akershus festning.

Vi starter møtet med mulighet for kjøp av vafler og kaffe allerede fra kl. 18.30, så dere kan kose dere med det mens foredraget pågår. Hvis det er noen som trenger parkering rundt Vålerenga kirke, så husk å komme innom og få bevis for gratis parkering.

 

Det er stengt for kommentarer.