Medlemsmøtet tirsdag 21. april flyttet til 15. september

Velkommen til MEDLEMSMØTE TIRSDAG 15. SEPTEMBER  kl. 19:00
i Vålerenga kirkes menighetssal. Kveldens tema er Fattig og rik på Vålerenga.

Bildschirmfoto 2020-04-20 um 16.48.22

Karin E. Arnesen f. 1945 er oppvokst og bor i Oslo. Hun har jobbet i reiselivet og er nå pensjonist. Slektsgransking og historie har blitt hennes største hobbyer. Hennes far var Vålerenggutt. Farfaren flyttet på kryss og tvers i Kristiania/Oslo og døde på Vålerenga i 1939. Flere av stedene hvor han og familien bodde, står der den dag i dag. Tilfeldighetene gjorde at hun har en venninne som er etterkommer av overrettssakfører Salomonsen som bodde på Vålerengen hovedgård de siste tiårene av 1800-tallet. Det var han som festet bort eller solgte tomtene på størstedelen av Vålerenga. Salomonsens familie hadde et mer herskapelig liv enn de fleste andre her oppe. De levde et stenkast fra hverandre, men kjente vel knapt hverandres liv. Karin har fått tilgang til en del ting fra familien Salomonsen og har laget seg et bilde hvordan de forskjellige levde på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Bli med og opplev Vålerenga for over 100 år siden.

Kaffe og vafler kan kjøpes fra kl. 18.30. Trenger du parkering utenfor Vålerenga kirke, kom inn og få et parkeringsbevis.

Hvis situasjonen i forbindelse med korona-pandemien ikke tillater at vi holder møtet, flyttes det til en senere dato. Følg med på vår nettside eller ta kontakt med styret.

Det er stengt for kommentarer.